Het is al een tijdje stil geweest rond de Jamaicaan Yohan Blake. Tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012 was hij nog de snelste man op aarde, na zijn landgenoot Usain Bolt. Met een zilveren medaille op de 100m en 200m gooide hij alvast hoge ogen bij menig atletiekliefhebber. Daarna leek de topsprinter wat terug te vallen, onder meer door een blessure aan de hamstring.

In het jaar voor de volgende Olympische Spelen heeft het er alle schijn naar dat Blake opnieuw groeit naar zijn beste vorm. De revalidatie na zijn operatie is goed verlopen. Hij voelt zich goed in zijn vel en ook de sterke trainingen openen perspectieven. Volgens zijn manager Cubie Seegobin zit de Jamaicaan voor op zijn trainingsschema en zou hij al in mei of juni aan het werk komen.

Nog even afwachten dus in welke vorm Yohan Blake precies verkeert. Deze zomer wil hij alvast voor de dubbel gaan op het WK. De 100m en 200m worden zijn grote doelen in Peking. Daarvoor zou hij zich willen plaatsen tijdens de nationale kampioenschappen van Jamaica.