Een medaille had Hanne Maudens al op zak op het Europees kampioenschap. De atlete wist knap het zilver te veroveren op de zevenkamp. Moedig als ze is, nam ze ook nog deel aan het verspringen. Waardoor ze vier dagen na elkaar in actie kwam op het EK voor junioren. Maudens werd vijfde met haar beste sprong ooit van 6m29, weliswaar met een ongeldige wind. De atlete kan terugblikken op een fantastisch kampioenschap.

“Vandaag heb ik echt mijn klop gehad. Ik moest door de vermoeidheid mijn aanloop inkorten, waardoor ik aan stabiliteit moest inboeten. Wat toch wel essentieel is bij verspringen. Ik kan echter onmogelijk ontevreden zijn over mijn prestaties hier. Die medaille had ik nooit verwacht en deze vijfde plaats na al die dagen van competitie doet ook deugd. Hopelijk kan ik volgend jaar op het WK in Kazan schitteren als tweedejaarsjunior”, aldus een gelukkige Maudens.