Op het WK voor scholieren hebben Jorg Vanlierde en Jean-Baptiste Nutte er gisteren en afgelopen nacht een bijzonder degelijke eerste dag van de tienkamp opzitten. Nutte kampeert zelfs op een top-10 positie.

Jean-Baptiste Nutte - Foto: Tomas Sisk
Jean-Baptiste Nutte – Foto: Tomas Sisk

Het was Jorg Vanlierde die de beste start nam in het Colombiaanse Cali. Met persoonlijke bestes van 11″26 op de 100m en 6m55 in het verspringen, vertoefde de atleet van AC Deinze zelfs in de top-10. Jean-Baptiste Nutte had op die nummers wat last van een lichte lieskwetsuur en opende met 11″71 en 6m57. In het kogel maakte Nutte meteen achterstand goed door met 16m30 een tweede prestatie onder alle deelnemers te stoten. Vanlierde haalde 13m56 in het kogelstoten, één van zijn mindere nummers.

Intussen kampte Topsportschool-student Vanlierde met wat krampen, maar dat was niet te merken aan zijn laatste twee nummers van dag één. Met 1m87 in het hoogspringen en 52″32 op de 400m zette hij opnieuw twee nieuwe persoonlijke bestes. Na dag één verzamelde Vanlierde in totaal 3612 punten, goed voor een 16e plaats in het klassement.

Ook Nutte kampte met wat ongemakken ter hoogte van de onderrug, maar met 1m99 in het hoogspringen, een nieuw persoonlijk record, was dat er niet aan te merken. Na de lange wedstrijd in het hoog, kwam Nutte wel wat tekort op de 400m (53″09). De DS-atleet haalde alsnog een knappe 3764 punten na de eerste vijf punten en staat zo op een voorlopige 8e plaats in het klassement.

Bekijk de uitslagen van de tienkamp hier.