Nenah De Coninck heeft zich weten te verzekeren van de halve finales van de 400m horden op het EK voor junioren in Eskilstuna. De Coninck ging er tijdens de eerste reeks als een speer vandoor vanuit de ongunstige baan 8, maar hield vol en won haar reeks in een nieuw persoonlijk record van 58″31. Die tijd was goed voor de snelste van alle deelneemsters tijdens de reeksen. Waardoor ze tijdens de halve finales zeker een goed baan zal toegewezen krijgen. Wij spraken De Coninck kort na haar race.

“Het is er eindelijk uitgekomen wat dit seizoen nog niet echt gelukt was. Tijdens de laatste 100m zat ik op gelijke hoogt met Inge Drost en favoriete Ayomide Folorunso. Folorunso raakte de laatste horde behoorlijk zwaar en ik heb gewoon goed doorgegeven, waardoor ik nog over haar kwam. Ik voel me echt goed en zit ook op mijn top nu. Hopelijk kan ik die top nog twee dagen houden en ongeveer dezelfde tijd lopen in de halve finales dan moet die finaleplaats er wel inzitten”, vertelde de uithijgende De Coninck.

“In tegenstelling tot vorig jaar in Eugene op het WK voor junioren hoefde ik nu niet zo te pieken om de limiet te lopen, waardoor ik nu frisser en met een betere voorbereiding aan de start kon komen”, voegde de atlete toe. Morgen om 15u00 strijdt ze in de halve finales voor een plaats in de finale.

De Coninck kon ook op de steun van haar achterban rekenen - Foto: Viktor Benschop
De Coninck kon ook op de steun van haar achterban rekenen – Foto: Viktor Benschop