Pieter Claus is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de halve finales van de 1500m op het EK voor beloften in Tallinn. Claus leek tactisch helemaal achteraan het pak te starten, zoals hij wel vaker doet, maar op ongeveer twee ronden van het einde moest hij de rol lossen.

Claus maakte dus nooit aanspraak op de kwalificatie. Het was echter Claus zijn eerste wedstrijd sinds hij de limiet liep op de IFAM in Oordegem, want één week later stapte hij uit tijdens de Putbosmeeting met een lichte blessure aan de voet. Diezelfde kwetsuur bleek hem inderdaad nog te deren. “Jammer genoeg niet laten zien wat ik waard ben door blessure aan de fascia plantaris”, reageerde Claus ’s avonds. “Op naar de volgende uitdaging!”

Bekijk de uitslag hier.

Bekijk de wedstrijd hieronder

https://www.youtube.com/watch?v=mBiEuEWbsBg