Estland en Noorwegen mogen in 2021 het EK voor respectievelijk junioren en beloften organiseren. De beloften trekken naar het Noorse Bergen om er van 8 tot en met 11 juli te strijden. De junioren mogen van 15 tot en met 18 juli aan de bak in Tallinn.

Afgelopen zomer deden onze Belgen het voortreffelijk tijdens de Europese jeugdkampioenschappen. Op het EK voor beloften in het Zweedse Gävle scoorde ons land maar liefst vijf medailles, meteen het beste resultaat ooit voor ons land. De junioren deden het in Boras eveneens goed met drie plakken.

Jonathan Sacoor – Foto: Jimmy Cailly

In 2021 mogen de beloften aantreden in Bergen. Na Zweden blijft die categorie dus op Scandinavische bodem om voor de eerste keer een EK voor beloften te organiseren in Noorwegen. Onder meer Jonathan Sacoor, Michael Obasuyi, Camille Muls, Cedric Sorgeloos en Thomas Carmoy (de huidige Europese juniorenkampioen) kunnen er de Belgische kleuren verdedigen.

De junioren mogen hun geluk beproeven in Tallinn. De Estse hoofdstad ontving in 2011 al het EK voor junioren en kreeg toen heel wat grote namen over de vloer. Onder meer Dafne SchippersPascal Martinot-Lagarde en Kevin Mayer kwamen er in actie. Bij de junioren is het minder vanzelfsprekend om bepaalde namen vooruit te schuiven, al lijken Liefde Schoemaker en Jente Hauttekeete wel twee namen om de in de gaten te houden.