Oh ja, dat het heet was deze week hebben we allemaal geweten! Met het naderende weekend verwachten we niet alleen nóg hogere temperaturen, maar komen daar ook nog eens tal van weg- en pistewedstrijden bij. Sommige van die organisaties namen al maatregelen.

In Zeebrugge bijvoorbeeld organiseert Olympic Brugge zijn jaarlijkse strandloop. Met een omloop van maximaal twee rondjes van vijf kilometer met daarbij lange zandstroken is dat parcours sowieso niet van de poes, maar met het oplopend kwik komt daar ook nog eens de factor hitte bij. Er werden dan ook extra bevoorradingsposten opgesteld waar ook natte sponzen zullen uitgedeeld worden.

In Sint-Niklaas vindt zaterdag de vijfde Flanders Cup manche van het jaar plaats. Daar trommelt het organiserende AC Waasland zelfs de brandweer op die een heus watergordijn komen aanbrengen. Extra bevoorrading en drankposten worden er eveneens voorzien. Tot slot werden de reeksen 800m en 3000m later op het programma gezet.

Maandag organiseert Golazo in Tessenderlo The Classic. Ook daar gaf de organisatie alvast enkele tips mee aan de moedige 4000 deelnemers.

En ook onze eigen Vlaamse atletiekfederatie verschaft 5 gouden tips aan zowel lopers als organisatoren.

Veel succes iedereen dit weekend en… wees voorzichtig!

Organisaties die ontbreken in ons lijstje? Afgelastingen omwille van de hitte? Mail ons gerust op info@atni.be en we voegen de info toe!