Dat de profetische woorden van AVLO-voorzitter Patrick Van Waes geen holle woorden waren, staat na dit weekend als een paal boven water. Na interclubwinst bij cadetten en scholieren meisjes en jongens en bij de AC mannen en vrouwen, schreven de Lokeraars ook reekswinst bij beide masterscategorieën op hun naam.

Na de succesvolle interclubdoortochten in de maand mei bij de cadetten, scholieren en alle categorieën leek er nog enigzins twijfel te bestaan. Het werd dan wel luidop geponeerd, maar of het echt om een unicum in de Vlaamse of Belgische atletiekgeschiedenis ging, kon niemand echt hard maken.

Met dit weekend ook dubbele winst bij de masters (de mannen in eerste landelijke en de vrouwen in tweede) lijkt het moeilijk om van die stelling nog af te zien. “We hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt”, klonk een euforische Patrick Van Waes, voorzitter van de Lokerse rangen. “Ik ben een heel trotse voorzitter. Ik moet bij deze ook iedereen bedanken die aan deze successen heeft bijgedragen.”

Uitslagen volgen ongetwijfeld gauw via de website van de Vlaamse atletiekliga.