AV Lokeren heeft zijn grote plannen voor het BK 10km op de weg aangekondigd. De vierde editie van dit nationaal kampioenschap zal u op 3 augustus van start tot finish kunnen volgen via een livestream op onze website, onder meer Europees marathonkampioen Koen Naert verschijnt aan de start.

Vorig jaar kroonde Nina Lauwaert zich voor het eerst tot Belgisch wegkampioene op de 10 kilometer, voor Nick Van Peborgh was het al zijn tweede titelfeest in Lokeren. De Antwerpenaar heeft zich al veelvuldig bewezen in het afstandslopen, op zaterdag 3 augustus kan hij zijn stevig palmares aandikken met een nieuwe Belgische titel. Koen Naert, de winnaar van twee jaar geleden, wordt wellicht zijn grootste uitdager. De Europees kampioen maakt met veel plezier een beetje ruimte in zijn voorbereiding op een najaarsmarathon voor het nationale titelgevecht in Lokeren. Angelo Vandecasteele, bronzen medaillewinnaar op het EK en WK duatlon, bindt ook zijn wedstrijdschoenen aan, net als de nummer drie van vorig jaar Dries Basemans. Bij de vrouwen wordt het uitkijken of Hanne Verbruggen en veldloopkampioene Hanna Vandenbussche het Lauwaert moeilijk kunnen maken.

Voor wie de wedstrijd die dag niet kan bijwonen is er heuglijk nieuws. De organisatie van dit Belgisch kampioenschap zal dankzij de steun van tal van sponsors, het stadsbestuur van Lokeren en de audiovisuele ervaring van Firelight namelijk de wedstrijd live in beeld brengen.  Uw commentator van dienst bij de livestream van het BK 10km op de weg is Simon Van Glabeke, de cocommentator zou weleens een grote naam in de Belgische atletiek kunnen zijn maar daarover later meer nieuws.

Patrick Van Waes, voorzitter van de organiserende club AV Lokeren, spreekt van een unicum in de nationale atletiek. “Hiermee willen we de atleten bekend maken bij het grote publiek en ook de sport beter verkopen”, aldus een enthousiaste Van Waes. Niet alleen de kijkers thuis, maar ook de supporters ter plaatse zullen verwend worden. De wedstrijd zal live te volgen zijn vanop een groot scherm vanop de atletiekpiste, waar ook de start, de passage halfweg en de finish ligt.

Bekijk hieronder een gesprek met Patrick Van Waes, voorzitter van de organiserende club AV Lokeren.

Meer informatie over deze vierde editie van het BK 10km op de weg en tevens 37ste editie van de Optiek Sonck Streetrace vindt u hier.