AV Lokeren was vorig weekend al de zevende hemel nabij. De cadetten en de scholieren meisjes promoveerden op zaterdag naar eerste landelijke, terwijl de jongens een dag later voor het eerst de titel in de hoogste Vlaamse afdeling grepen. Ook een week later was het feest. De  AVLO-vrouwen stegen met winst naar de ere-KBAB en ook de mannen konden een dag later pronken met hun titel in eerste landelijke. Een unicum in de geschiedenis? Alvast opvallend genoeg voor een reactie uit het Lokeren-kamp.

“Bij de start van het jaar hadden we enkel de promotie van de mannen in eerste landelijke vooropgesteld”, verhaalt Patrick Van Waes, trotse voorzitter van AVLO. “Bij de dames waren we al tevreden geweest met het behoud, want zij promoveerden vorig jaar pas. Onverwacht goed zijn deze resultaten dan ook, maar uiteraard bijzonder prettig voor onze club.”

AV Lokeren smolt vorig jaar samen met de buren van AC Zele. Of die fusie ook een invloed had op de huidige successen laat Van Waes in het midden. “We hebben ons inderdaad verrijkt met enkele grote talenten, maar het was op verschillende fronten een jaar waar alles samen viel. Uiteindelijk winnen we bijvoorbeeld niet veel onderdelen, telkens 1 bij mannen en vrouwen, maar presteren we in de breedte wel bijzonder regelmatig.”

En nog zijn de ambities niet getemperd bij de Lokeraars. “Ook bij de masters maken we zeker kans op een dichte ereplaats”, aldus Van Waes. “Niets houdt ons tegen om ook daar vol voor winst te gaan. Na deze intensieve interclubweekends zijn de cruciale weken voor ons trouwens nog niet gepasseerd. Op pinkstermaandag 25 mei staat immers onze Grote Prijs, en tevens Flanders Cup-manche, nog op de agenda.”