Op de Diamond League atletiekmeeting in Birmingham is Bashir Abdi negende geworden op de 1500m in 3’43″62. Hoewel er heel wat mooi volk aan de start verscheen, werd het, mede door de winderige omstandigheden, toch een trage wedstrijd.

Jammer van het reisje over het Kanaal voor Bashir, specialist op de langere afstanden, maar – met een persoonlijk record van 3’36″55 – ook op de 1500m zeker niet traag. Eerder op het seizoen was de Gentenaar al goed voor 3’41″10 op de IFAM in Oordegem.

Winst in Birmingham was er voor de Keniaan James Kiplagat Magut. Hij won de 1500m in 3’37″61. De Amerikaan Bernard Lagat schreef opnieuw een wereldrecord bij de masters +40 op zijn naam. Hij werkte de metrische mijl af in 3’41″87.

Vooraf werd ook de deelname van wereld- en olympisch kampioen Mo Farah verzekerd, maar hij zegde vandaag nog af. Wegens de aantijgingen aan het adres van zijn coach Alberto Salazar, voelt de Britse superster zich zowel fysiek als mentaal gekraakt. Mo Farah zou zelf wel niets met deze dopingzaak te maken hebben en blijft buiten schot.

Herbekijk de race hierboven!

bashir abdi birmingham