Nick Van Peborgh heeft gisteren voor de vierde keer op rij de Antwerp Ten Miles op zijn naam geschreven. Op de 30de editie haalde hij het in een nieuw persoonlijk- en wedstrijdrecord van 48’04”. Daarmee bleef de 33-jarige Antwerper Kim Ruell (48’43”) en Jeroen Hendrikx (48’57”) voor. Een bijdrage van Liesbet Praet.

Foto: Peter Wagemans
Foto: Peter Wagemans

“Ik had er eigenlijk niet op gerekend dat ik hier vandaag zou winnen, maar toen ik vanmorgen hoorde dat mijn geduchte concurrent Soufiane Bouchiki niet zou deelnemen zag ik mijn kansen zienderogen stijgen”, reageerde Van Peborgh na de finish. Het nieuwe parcours, met de wissel van koker in de Kennedytunnel, maakt dat het vroegere langer zacht stijgende stuk ingewisseld werd door een iets korter maar pittiger stuk. “Ik vond deze editie erg zwaar. Het is zeker geen makkelijke overwinning. Ik was dan ook verrast te horen dat er een nieuw record zat aan te komen toen ik de laatste bocht uitkwam. Zelf draag ik geen chrono tijdens mijn wedstrijd. Dat interesseert me niet zo.”

Of hij een bepaald aantal keer de Ten Miles wil winnen, laat hij ook in het midden. “Ik zou deze wedstrijd nog zo’n tien keer willen winnen, maar ik leg mezelf zeker geen strikte doelen op. Het is altijd leuk om hier in Antwerpen te lopen, maar na een vierde overwinning is het sensationele er toch een beetje af.” Ook klopt Nick, die als ingenieur aan het werk is, vele uren en lange dagen, waardoor er bitter weinig tijd over is om uitgebreid te trainen. “Voor de Ten Miles heb ik wel een goede voorbereiding gekend. Ik ben namelijk op stage geweest, en daar deed ik niets anders dan trainen en rusten.” Dat laatste zal de komende dagen ook gedaan worden, want hij loopt binnen enkele dagen de 10.000m mee op het Vlaams Kampioenschap.