Usain Bolt stond gisteren aan de start van een 200m in Kingston. Het was de eerste keer dat de Jamaicaanse spurtbom een halve baanronde afwerkte sinds het WK in Moskou (2013), en Bolt mocht zegevieren in een matige 20″20.

Na heel wat blessureleed groeit Usain Bolt stelselmatig naar zijn beste vorm toe. Vier weken geleden liet hij op een 400m nog 46″37 noteren, gisteren stond een 200m op zijn menu. In de hoofdstad van Jamaica, Kingston, snelde Thunderbolt naar 20″20. Daarmee nam relatief moeizaam de maat van twee landgenoten, Nesta Carter (20″60) en Rusheen McDonald (20″68).

Dat Bolt zijn eigen wereldrecord van 19″19 niet benaderde, was geenszins een verrassing. Bolt wist achteraf niet hoe hij zich moest voelen over zijn geleverde prestatie. “Het was geen perfecte race”, aldus de 28-jarige Jamaicaan. “Ik had graag onder de 20 seconden gelopen, maar ik mis duidelijk nog wat wedstrijdritme.”

De racevideo kunt u hieronder bekijken.