Het gaat Almensh Belete niet voor de wind. Door opeenvolgende gezondheidsproblemen verkeert ze niet in de gewenste conditie en moet ze noodgedwongen forfait geven voor de geplande 5.000m op 2 mei in Stanford.

In januari moest Almensh Belete al tien dagen aan de kant blijven, een bacteriële darminfectie was toen de boosdoener. Op 4 maart trok Almensh op stage richting het Ethiopische Asellah om daar in optimale omstandigheden en op hoogte zowel de trainingsachterstand weg te werken als zich voor te bereiden op het zomerseizoen. Maar doordat ze de eerste twee weken last kreeg van spierstijfheid en ook algemene vermoeidheid de kop opstak moest ze extra rust inlassen en komt de 5.000m in Stanford, die op 2 mei geprogrammeerd staat, te vroeg. Vorig jaar maakte Almensh indruk in Stanford door op de 10.000m richting 31’43″05 te knallen, ruim anderhalve minuut onder de EK-limiet en in 2014 goed voor een 8ste chrono wereldwijd. Meer daarover vindt u trouwens hier.

“Een bloedonderzoek wees uit dat ik, in vergelijking met de kritische waarden in januari, nog niet voldoende hersteld was”, vertelt Belete op de Atletiek Vlaanderen-site. “Daarom hebben we dan ook beslist om af te zeggen voor de geplande wedstrijd in Stanford. Het trainingsprogramma werd ondertussen bijgestuurd en sindsdien gaat het gelukkig een flink stuk beter. Ik ben erg tevreden over de trainingen van de afgelopen week en hoop die lijn nu door te trekken. Ik heb mijn stage verlengd tot 7 mei en kan zo de conditie-opbouw geduldig voortzetten, zonder stappen over te slaan.” 

Lees het volledige bericht op de site van Atletiek Vlaanderen.