Almensh Belete kwam in de avondsessie van dag 3 in actie op de 10.000m. Belete, die door de selectiecommissie werd opgevist op basis van haar prestaties op de 5.000m dit seizoen, liep een behoorlijke wedstrijd om uiteindelijk als 21ste te finishen in 32’47″62.

Belete begon zonder enige 10.000m-ervaring dit seizoen aan haar WK-race. Ze nestelde zich dan ook meteen achterin de groep van 25 atleten. De eerste kilometers werd er traag gelopen en Belete kon net als alle andere atletes goed volgen. Vanaf ongeveer halfweg de wedstrijd werd het tempo echter opgeschroefd en Belete moest na iets minder dan 6.000m als derde of vierde de rol lossen. Elke ronde moest ze iets meer toegeven en bleef ze haar positie in de wedstrijd ongeveer vast houden. Voorin deden de Nederlandse dames het voortreffelijk, meer over hun prestaties straks in onze Oranje Special. Vivian Cheruiyot kroonde zich uiteindelijk tot wereldkampioene in 31’41″31 na een mooie eindspurt. De Keniaanse atlete, die deze zomer ook op de Brussels Grand Prix in actie kwam, bleef de Ethiopische Burka nog net voor. De Amerikaanse Molly Huddle vierde iets te vroeg haar bronzen plak (mét armgebaren) en werd in de laatste halve meter nog voorbijgestoken door landgenote Emily Infeld. Huddle was er begrijpelijk het hart van in. Met haar 31 jaar beseft ze dat ze wellicht niet veel kansen meer heeft. Almensh Belete kwam zo’n minuut later over de finish, de pupil van Ivo Hendrix eindigde in 32’47″62 als 21ste.

De volledige uitslag van de 10.000m bij de vrouwen vindt u hier.

2 REACTIES

  1. Het lijkt me toch wel zeer mild indien je dit als een behoorlijke wedstrijd bestempelt.
    Trouwens: “Belete, die door de selectiecommissie werd opgevist op basis van haar prestaties op de 5.000m dit seizoen”. Moest dit niet zijn: “Belete, die door de selectiecommissie werd opgevist ondanks haar prestaties op de 5.000m dit seizoen”?

  2. Opgevist op basis van niet-gehaalde conditiebevestiging in 2015 … wie moet nu het hardste beschaamd zijn: de selectiecommissie of Almensh Belete ?

Reacties zijn gesloten.