Het wereldrecord van 4’57”, gelopen én gedronken door de Amerikaan James Nielsen, is niet meer. De 21-jarige James Hansen verbeterde vandaag deze tijd, en is met 4’56”25 de nieuwe koning van de Beermile. Het is nog maar de 2de keer dat er iemand onder de 5’ aankwam.

Om een topper te zijn op de Beermile moet je goed kunnen lopen maar vooral ook goed kunnen drinken. Een Beermile omvat de mijl (ongeveer 4 rondjes) en 4 pintjes bier. Je moet als loper dus na elke ronde, en bij de start, een beker leegdrinken met tenminste 5% alcoholpercentage. Tijdens het drinken moet je stilstaan en mag er geen bier verspild worden.

James Hansen blijkt duidelijk zo’n topper te zijn. Ook in de loopwedstrijden zonder het consumeren van bier. Zo heeft hij een persoonlijk record van 3’41”85 op de 1500m en liep hij onlangs nog 4’02”65 op de gewone mijl. U kan de video van het nieuwe WR Beermile hierboven terugvinden.