Eind februari werd de indoor atletiekhal in Limburg officieel geopend. Begin maart stonden de eerste wedstrijden op het programma. En nu was het afgelopen weekend tijd voor het eerste polsstokgala.  AV Toekomst was de organisator van dienst en zorgde ervoor dat alles in goede banen werd geleid. Zulke polsstokgala’s zouden trouwens wel eens vaker op de agenda voorkomen. Het polsstokspringen is ‘hot’ en in België lopen we eigenlijk een beetje ‘achter’ in die discipline.

De Golazo arena biedt echter de uitstekende gelegenheid om daar verandering in te brengen. Een school oprichten om te leren polsstokspringen zou maar één van de ideeën kunnen zijn. Tevens zouden er ook camera’s worden geïntroduceerd die de bewegingen van de polsstokspringers nauwkeurig kunnen analyseren. Naar de toekomst toe is het de bedoeling dat er in de Golazo arena daadwerkelijk kampioenschappen zouden georganiseerd worden. Trainer Fernando Oliva, die onder meer meerkamper Niels Pittomvils en polsstokspringster Margaux Quirin onder zijn hoede heeft, gelooft daar zeer sterk in. Hij was zondag aanwezig en maakte een praatje met TV Limburg. Ook Niels Pittomvils was daar te gast en stond de pers te woord.

Het verslag van de polsstokmeeting kan u hieronder terugvinden. De uitslagen van deze meeting, waarin Ben Broeders het polsstokspringen bij de mannen overtuigend won, vindt u terug via deze link.