Usain Bolt heeft gisteren op de GC Foster Classic in het Jamaicaanse Kingston zijn eerste individuele wedstrijd van 2015 afgewerkt. Bolt kwam aan de start van de 400m en won zijn reeks relatief eenvoudig in 46″37.

De zesvoudige Olympische kampioen bleef met 46″37 wel ruim boven zijn besttijd van 45″28, maar was toch tevreden over zijn optreden. “Het harde werk op training werpt duidelijk zijn vruchten af,” reageerde de wereldrecordhouder op zowel de 100m als 200m. “Natuurlijk moet ik nog progressie boeken, en daarvoor moet ik onder andere ook nog meer wedstrijdritme opdoen.”

Hoe Bolts agenda eruitziet voor de komende maanden is nog onduidelijk. Wat wel al vast staat, is dat hij op 4 juli present tekent op de Diamond League-meeting in Parijs, op 9 juli verschijnt hij aan de start in Lausanne en voor het WK outdoor in Peking, dat van 22 tot 30 augustus op het programma staat, zal Bolt als alles goed loopt normaliter ook wel zijn wedstrijdspikes aantrekken.

Bekijk de racevideo van Bolts 400m hieronder.