De IFAM indoor nadert met rasse schreden. Nog 3 dagen en het is zover, dan loopt de Topsporthal in Gent hopelijk tot de nok vol voor dé niet te missen afspraak dit indoorseizoen. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekavond en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Hanne van Hessche. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen. Een bijdrage van Michiel Baetens.

Hoe is jouw voorbereiding op het winterseizoen verlopen?

“Tot nu toe is alles vrij vlot verlopen. In het begin van het seizoen heb ik goed kunnen opbouwen en daarna heb ik vooral aan mijn techniek gewerkt. In december ben ik op stage geweest in Tenerife, daar heb ik op trainingsvlak enorm veel progressie gemaakt door een hoge trainingsintensiteit.”

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijden?

“Ik opende mijn seizoen in Frankrijk en sprong er 1m83. Ik kijk wel erg tevreden terug op die prestatie omdat ik nog niet zo’n goed resultaat had verwacht voor mijn eerste wedstrijd. Ik had wel gehoopt rond 1m80 te springen maar 1m83 was een onverwacht resultaat. Momenteel spring ik ook met een kortere aanloop dus er is nog veel progressie mogelijk.”

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM?

“De IFAM, zowel indoor als outdoor, is altijd wel een plezante wedstrijd om te springen. Er zijn enkele buitenlandse atletes die ongeveer even hoog springen als ik waarmee ik een mooie strijd kan leveren. De IFAM paste ook perfect in mijn wedstrijdschema, ik doe namelijk maar een viertal wedstrijden met het oog op de zomer.”

Wat verwachte je van de wedstrijd zelf?

“Ik hoop zo dicht mogelijk bij mijn PR te komen. Het is altijd fijn als je met een paar atleten in competitie bent met dezelfde hoogte, zo kan je je aan elkaar optrekken en spring je vaak wat hoger dan gewoonlijk want je wil niet onderdoen voor elkaar. Ik weet niet of ik mijn PR zal kunnen verbeteren omdat de IFAM toch nog iets te vroeg komt, maar je weet natuurlijk nooit. Alles staat nu in teken de zomer want ik zou graag de kaap van de 1m90 bereiken.”

Naar welk nummer van de IFAM kijk je het meest uit?

“Het hoogspringen bij de mannen wordt een mooie wedstrijd door het sterke deelnemersveld en er is er ook nog de speciale 400 meter horden. Anderzijds ben ik ook wel benieuwd naar wat alle andere Belgen gaan doen en ik hoop natuurlijk dat een aantal atleten hun limiet voor het EK halen.”