Mathew Ugwu heeft vanmiddag op de SVS atletiekkampioenschappen een Belgisch record neergezet. De cadet van Hermes Atletiek Club Oostende kwam tot 17m65, ruim verder dan de 16m95 van Bart Pauwels zo’n 22 jaar geleden.

Het nationaal record van Bart Pauwels is nu echt van de tabellen geveegd. In één van de laatste dagen van 2014 liet cadet Alexy Lepeuple reeds zijn kogel na 17m24 landen, wat ook een recordverbetering betekende, maar pas later werd duidelijk dat Lepeuple bij de LBFA is aangesloten, maar niet over de Belgische nationaliteit beschikt. Mathew Ugwu, die hem toen ook al behoorlijk op de hielen zat, mag zich nu wel degelijk de nieuwe Belgisch recordhouder kogelstoten bij de cadetten noemen. Met 17m65 deed hij precies 70 cm beter dan voormalig recordhouder Bart Pauwels.

De volledige uitslagen van het SVS kampioenschap vindt u trouwens hier.