Het verspringen in België, vooral dan bij de heren, zit in de lift. Jeroen Vanmulder en Cedric Nolf leverden in 2014 sterke prestaties af, maar het was Mathias Broothaerts die de 8 meter-grens doorbrak. Of dat hem dat in 2015 opnieuw zal lukken, is nog even afwachten, maar de voorbereiding tot dusver laat alvast het beste verhopen.

Mathias Broothaerts - Foto: Ruben Van den Berghe
Mathias Broothaerts – Foto: Ruben Van den Berghe

Op dit moment zit Mathias volop in de examens. Hij weet evenwel zijn ingenieursstudies goed te combineren met de opbouw naar het indoorseizoen, die voorlopig prima verloopt. “Het Vlaams kampioenschap laat ik aan mij voorbij gaan”, vertelt de atleet van Atletiek Vlaanderen. “Ik heb de dag erop immers mijn laatste examen, en daar wil ik me volledig op kunnen concentreren. De voorbereiding loopt voorlopig uitstekend. Ik voel dat ik de vruchten pluk van mijn stage in Tenerife, en sta verder dan vorig jaar.” Eind januari treedt hij voor het eerst in competitie. “Op 31 januari hoop ik in het Duitse Karlsruhe mijn seizoen aan te vatten, al ben ik nog niet 100% zeker van deelname vermits ik momenteel nog op de wachtlijst sta. De IFAM Indoor staat sowieso wel op mijn programma.” Vandaag nog werd de Spanjaard Eusebio Caceres, de Europese beloftekampioen van 2013 en al goed voor 8m37, aan de deelnemerslijst toegevoegd. “Het belooft een mooie wedstrijd te worden! Ik hoop mij deze winter al veilig te stellen van het EK beloften, waar 7m70 voor nodig is. Dat zou normaliter geen probleem mogen vormen. Het minimum van 7m91 voor het EK indoor in Praag is misschien zelfs ook mogelijk, maar daar ga ik mij niet op vastpinnen.”