De deelnemerslijst van de IFAM Indoor kreeg er vandaag een nieuwe topper bij. Gisteren werden Marlou Van Rhijn en Karol Zalewski toegevoegd, vandaag is het de beurt aan Sara Petersen. De 27-jarige Deense gaat het wereldrecord op de 400m horden aanvallen.

Het stond al langer vast dat de 400m horden bij de heren een spektakelstuk wordt. De Brit Richard Yates wil graag zijn eigen Europees record scherper stellen, en wordt daarvoor onder andere vergezeld door Michael Bultheel en enkele andere Europeanen van een sterk kaliber. Bij de vrouwen topt nu ook een bekende naam de deelnemerslijst. De Deense Sara Petersen wist het op  de outdoorpiste nog niet echt waar te maken, maar indoor maakte ze wel al furore. In 2012 ondernam ze een poging om het wereldrecord te verbeteren, maar kwam ze 25 honderdsten tekort met een chrono van 56″66. Op 7 februari in de Topsporthal te Gent wil Petersen alles op alles zetten om de Amerikaanse Sheena Tosta (56″41) nu wel van de tabellen te lopen. Kom dat zien!

Tickets bestellen voor de IFAM Indoor? Het kan hier.

Inschrijven voor deze internationale topmeeting? Het kan hier.