In een ijskoude Leuvense binnenstad werd vanmorgen de jaarlijkse corrida afgewerkt over 4, 8 en 12 kilometer. De temperaturen lagen ver onder het vriespunt, maar dat belette Jesse Stroobants niet om er een mooie en snelle wedstrijd van te maken op de langste afstand.

Het waren 5200 lopers die zich niet door de koude en de sneeuw hadden laten afschrikken. Op de langste afstand komen traditioneel enkele mooie namen opdagen. In de beginfase scheidde zich al snel een viertal af. Behalve thuislopers Jesse Stroobants en Michel Basemans waren daar ook triatleten Jelle Geens en Pieter Heemeryck bij. Het waren de DCLA’ers die afwisselend het tempo bepaalden. Na twee derde wedstrijd ging Stroobants, vorige week nog indrukwekkend op de CrossCup in Brussel, hard aan de boom schudden. Heemeryck kreeg het erg zwaar en ook Geens moest even later passen. In de slotfase kon Stroobants ook op zijn clubgenoot Basemans een klein gaatje slaan en zo won hij na twee tweede plaatsen in de voorafgaande edities. Met 36’25 had hij drie seconden minder nodig dan Michel Basemans. Geens werd derde, Dennis Laerte uiteindelijk nog vierde. Bij de dames stond er geen maat op Hanna Vandenbussche. Ze haalde het in 42’05 met bijna twee minuten voorsprong op Alexandra Tordeur.

Over acht kilometer haalde Sander Heemeryck, broer van Pieter, de overwinning binnen bij de heren. Bij dames was er tegen Sigrid Vanden Bempt niets te beginnen. Op de kortste afstand gingen de overwinningen naar Nicolas Tilman en Elke Steffens.