Zoals eerder deze week bekend geraakte stapt Jeroen D’hoedt over van de Vlaamse naar de Waalse atletiekfederatie. Ondertussen gaf hij wat meer tekst en uitleg (onder andere bij Sporza) en stelt hij dat hij in Wallonië meer geloof in zijn potentieel voelt.

Het niet verlengen van zijn tewerkstellingscontract bij Atletiek Vlaanderen viel wel degelijk zwaar. “Ik ben het daar nog altijd niet mee eens. Maar onder meer door een gesprek met de Waalse minister van sport ben ik ondertussen overtuigd dat er in Wallonië wel geloof is in mijn potentieel.” Ook aan de andere kant van de taalgrens zal D’hoedt in 2015 niet op een tewerkstellingscontract kunnen rekenen. “Daarvoor was ik simpelweg te laat. Ook voor 2016 zijn er geen garanties. Ik ga er wel helemaal van uit dat ik een goede zomer draai, en dan is een contract in 2016 redelijk vanzelfsprekend.” De voormalig Europees kampioen veldlopen bij de junioren zegt niet uit te zijn op revanche, maar wil zichzelf natuurlijk wel bewijzen. “Ik weet dat ik het kan. Ik wil in Wallonië een mooie carrière uitbouwen en tonen dat ik Vlaanderen een gemis zal zijn.” Een maandloon heeft de halve fondloper in 2015 dus niet, maar hij rekent wel op steun van sponsors en van zijn nieuwe club CABW samen met ondersteuning voor onder meer trainingsstages van de LBFA. Voor de rest verandert er voor hem niet zo gek veel. “De planning en de doelen blijven dezelfde. Dirk De Maesschalk blijft ook mijn trainer.”