Jan Van Den Broeck werd afgelopen weekend zesde op de korte cross op de Warandeloop in Tilburg. De 800m-specialist kon Philip Cortvriendt, die een paar seconden na hem eindigde, nog net voorblijven. “Ik heb last met mijn hartslag. Die wilt maar niet naar omhoog maar waarom weet ik niet”, zei hij na afloop.

De korte cross bij de mannen beloofde een spektakel te worden in Tilburg. De mannen hoefden net als de vrouwen slechts 2,5 kilometer af te leggen. Het was de Nederlander Richard Douma die in minder dan zeven minuten als eerste de aankomst bereikte. Jan van den Broeck werd als zesde eerste Belg.

Van den Broeck liep in de eerste ronde nog aan de leiding maar kon na een versnelling van Douma niet meer aanpikken. “Ik zat nog heel fris na de eerste twee kleine ronden maar toen ik voorbijgestoken werd, kon ik niet aanpikken”, legt militair Van Den Broeck uit. “Ik heb last met mijn hartslag. Die wilt maar niet naar omhoog maar waarom weet ik niet. Ik weet dat ik voor de wedstrijd veel versnellingen moet doen maar ik kan moeilijk 10×300 meter doen voor een wedstrijd.”

Van den Broeck loopt volgende week in Roeselare opnieuw de korte cross. Daarna komt hij enkel nog aan de start in Brussel en daarna trekt hij naar warmere oorden. “Na Brussel ga ik me focussen op het indoorseizoen. In januari trek ik naar Tenerife en daarna hoop ik via mijn manager Marc Corstjens ergens in het buitenland een wedstrijd te lopen. De limieten voor 800 (1’48”08 ) en 1500 (3’41”65) liggen beide wel binnen mijn bereik al zal ik voor de 1500 meter anders moeten trainen”, besluit VDB. “Maar ik heb er wel vertrouwen in.”

Interview: Michiel Baetens