Gisteren vond in Tilburg de Warandeloop plaats. De wedstrijd bij de heren werd een kolfje naar de hand van Khalid Choukoud, die als heer en meester het laken naar zich toetrok. Dennis Licht, die in Mol nog met brio won, eindigde als negende, net na Abdelhadi El Hachimi en Pieter-Jan Hannes. Licht, die als tweede Nederlander eindigde hoopte met zijn glansprestatie van in Mol indachtig op een EK-ticket, maar werd desondanks niet geselecteerd. Michiel Baetens sprak hem gisteren na de finish.

“Ik mag vandaag dan wel verloren hebben van Hannes maar zeker niet van mezelf”, reageerde hij na z’n race. “Ik ben blij met mijn prestatie hier in een super sterk deelnemersveld dat EK-waardig is.” Op de vraag of hij nog in België komt lopen antwoordt de sympathieke Nederlander het volgende: “Misschien kom ik wel naar Roeselare of Brussel, ik vind het wel leuk om in België te lopen en zeker als ik tegen Hannes kan lopen. Ons duel is echt wel leuk en ik was er ook mee bezig tijdens de wedstrijd, ik wou hem echt voorblijven maar dat lukte vandaag niet. In Roeselare is het parcours niet zo snel als hier en maak ik wel meer kans om hem te kloppen.” Op onderstaand Twitterbericht gaf Licht alleszins antwoord op die laatste vraag. Meer over de Nederlandse selectie voor het EK veldlopen vind je hier.