Veel tijd om uit te rusten hadden de EK-gangers niet, want vandaag stond de CrossCup-manche van Brussel alweer op de planning. Er stond geen maat op de Ierse McCormack-Britton, die na één ronde al resoluut de leiding nam en deze niet meer uit handen gaf. Louise Carton toonde dat ze wel degelijk in vorm is door als tweede te finishen.

Na de eerste ronde was het al duidelijk dat er niemand opgewassen was tegen Fionnuala McCormack-Britton, de nummer vijf van het afgelopen EK veldlopen. Voor de overige ereplaatsen was het een spannende strijd tussen de drie achtervolgers waaronder Louise Carton en de Nederlandse Maureen Koster. Carton nam in de laatste ronde het initiatief in deze groep en werd beloond met een mooie tweede plaats. Na een tegenvallend EK veldlopen is dit een mooie revanche voor de Belofte van het jaar.

De overige Belgen maakten er een onderlinge strijd van die uiteindelijk werd gewonnen door Sofie Van Accom. Derde Belgische werd Hanna Vandenbussche gevolgd door Imana Truyers.