Nog geen Jeroen D’hoedt, Bashir Abdi of Koen Naert aan de start, maar tegen de volgende Crosscup in Hannuit zullen ze alle 3 waarschijnlijk wel terug te vinden zijn in de uitslag. Ook afwezig was Pieter-Jan Hannes, hij had last van buikloop. Wél aanwezig waren EK-gangers Abelhadi El Hachimi en Isaac Kimeli. Topfavorieten voor de overwinning waren de Kenianen Alex Kibet, van Vilvoorde AC, en Elvis Cheboi. De Nederlander Dennis Licht wou vandaag revanche nemen voor de gemiste EK-selectie.

De groep was al snel versplinterd en de Kenianen Kibet en Kipyatich vormden een duo vooraan. Daarachter gebeurde hetzelfde met de Keniaan Rungaru en Albert Rop, van Bahrein. De Ethiopiër Dame Tasama en de 4de Keniaan, Dickson Kurui, moesten achtervolgen.

Wat zich de plaatsen nadien afspeelde was iets interessanter. Het merendeel van de Belgen vormde een groepje en ook Dennis Licht sloot daarbij aan. De Belgen in kwestie: Isaac Kimeli, Stijn Garain, Atelaw Bekele en jawel, Jesse Stroobants. Wie wel ontbrak was Abelhadi El Hachimi. Hij had een mindere dag en eindigde als 23ste. Geen Brussel zonder good old Jesse dus. Vorig jaar eindigde hij als 3de Belg in het spoor van Jeroen D’hoedt en ook vandaag was hij sterk. Stroobants nam de bende op sleeptouw en daardoor moest Atelaw Bekele lossen. Even leek het weer dat hij opnieuw een stap vooruit had gezet, maar die gedachte werd in de 2de wedstrijdhelft niet bevestigd.

Alex Kibet nam in de laatste ronde afscheid van zijn metgezel en ook Albert Rop deed datzelfde kunstje met bravoure. Dame Tasama liep lange tijd alleen en vervolledigde de top 5. Isaac Kimeli muisde er met een eindschot vanonder door en haalde zo nog de Keniaan Kurui in. Stroobants beet zijn tanden stuk op Kimeli maar kon diens aanval niet remonteren. Hij eindigde als 8ste en doet daarmee 2 plaatsen beter in vergelijking met vorig jaar. Stijn Garain finishte op de 9de plek. De Nederlander Dennis Licht kon zijn revanche niet volledig waarmaken en vervolledigde de top 10.