De Leuvens vrouwen genoten vandaag in Kessel- Lo van het thuisvoordeel en pakten de overwinning.
De Leuvens vrouwen genoten vandaag in Kessel- Lo van het thuisvoordeel en pakten de overwinning.
Vandaag verdedigden de dames hun clubkleuren voor de nationale en federale interclub. Voor winst in de ere-afdeling van de KBAB  werd gestreden in Kessel-Lo. Vooraf zag het er naar uit dat het een duel ging worden tussen de 2 Vlaamse clubs ACME en DCLA en de Waalse club DAMP.  Het was de Vlaamse-Brabantse club DCLA die de beker op zijn eigen piste nota bene, want daar ging het de hele dag door, in de lucht mocht steken.

De wedstrijd begon deze middag rond een uur of twaalf met het hamerslingeren. Patricia Blondeel pakte daar voor haar club KAAG de belangrijke 13 punten. Ze won slechts met 20 cm voorsprong op de tweede en met iets meer dan een halve meter op derde. Een goed uur daarna stonden de hoogspringsters klaar om om hun club te verdedigen. Nafi Thiam won met een sprong van 1m75 voor haar club RFCL, Lindemans werd tweede. Cadette Tshilumba werd knap 3de met 1m69. Tussendoor werkte Thiam ook nog een andere competitie af, het speerwerpen. Daar pakte ze ook nog eens de overwinning. In het kogel pakte DCLA zijn eerste 13 punten met Catherine Timmermans die Jolien Boumkwo vooraf bleef. Meerkampster Sara Aerts werd daar 3de. Het verspringen leverde geen uitzonderlijke prestaties op. Leprince van DAMP pakte daar de volle 13 punten. In het polsstokspringen werd het een spannende strijd tussen Fanny Smets en Chloe Henry. Die laatste haalde het voor haar club VAC met minder foutsprongen.

Dan even over naar de loopnummers. De 400 horden stond om 14u00 geprogrammeerd en favoriete Axelle Dauwens won voor ACME met 58″51. De Coninck werd 2de en Elke Bogemans vervolledigde de top 3. Daarmee breekt Bogemans van ACW het 20-jaar oude BR W35 (63″80) met 62″12 op 400mH. Op het korste sprintnummer van de dag, de 100m, won Hanne Claes voor DCLA in 12.04 met 1 honderdste van Anne Zagré. Op de dubbele baanronde pakte Jenne Wyns voor VAC nog eens de meeste punten. Op de 1500m pakte Almensh Belete ook voor VAC de meeste punten voor Vangansbeke en Vanden Bempt. Anne Zagré won meteen daarna de 100m horden in 13.83 voor haar club RESC.

Hanne Claes pakte voor haar club DCLA twee maal de 13 punten door te winnen op de 100 en 200m. - Foto: Jasper Jacobs
Hanne Claes pakte voor haar club DCLA twee maal de 13 punten door te winnen op de 100 en 200m. – Foto: Jasper Jacobs

DCLA liet nadien weer van zich horen. Hanne Claes won na de 100 ook de 200m in 24″40 voor Sara Aerts. Tussendoor werd er ook met de discus geworpen. Master Veerle Blondeel haalde nog eens haar kunstjes boven en pakte de overwinning voor haar nieuwe club ACME. Jolien Boumkwo wierp 3 maal nul en bleek niet in haar nopjes vandaag. Meerkampster Sietske Lenchant won tussendoor ook nog eens het hink-stap-springen voor ROBA.

Axelle Dauwens kwam nadien nogmaals in actie op de 400m en won nogmaals voor haar club ACME. DCLA hun koppositie werd daarna nogmaals versterkt met winst voor Veerle Van Linden op de 3000m. Met alleen nog de 4x100m en 4x400m leek de titel zo goed als binnen. ACME pakte tot slot nog 2 maal de overwinning op de 2 aflossingsnummers. Daarmee werden ze tweede achter DCLA. DAMP werd 3de. HF en RFCL werden laatste en voorlaatste en zullen volgend jaar niet meer aantreden in de ere-afdeling van de KBAB.

Volledige uitslag:

 1. 1 DCLA  166.5
 2. 2 ACME 157
 3. 3 DAMP 154
 4. 4 CABW 130
 5. 5 ROBA 126
 6. 6 VAC 125
 7. 7 ACW 114
 8. 8 RCG11 3.5
 9. 9 KAAG 106
 10. 10 RESC 93
 11. 11 RFCL 76
 12. 12 HF 49