Wie komende zondag Jesse Stroobants zal zoeken op de CrossCup in Dour, zal kunnen blijven zoeken, want de atleet van DCLA zal niet aan de start verschijnen. Het parcours ligt hem niet en daarenboven kreeg hij afgelopen week ook last van griep.

Jesse Stroobants - Foto: Tomas Sisk
Jesse Stroobants – Foto: Tomas Sisk

“Starten was sowieso geen optie”, zo vertelde Stroobants aan het Nieuwsblad. “In het verleden liep ik nooit goed in Dour en de omloop vind ik ook te gevaarlijk voor mij.” De 33-jarige Stroobants liep vorig weekend in Rotselaar nog naar een 7de plaats, al verliep zijn wedstrijd niet echt lekker. “De vele bochten lagen mij niet, ik was niet top en waarschijnlijk zat de griep toen ook al wat in mijn lijf.” Een goed eindklassement kan hij nu ook wel vergeten, al was dat niet zijn ambitie. Hij richt zijn pijlen immers meer op de marathon in Rotterdam 13 april. Al kan het ook nog zijn dat Stroobants enkele weken later een marathon loopt, want op dit moment zit hij iets achter op schema.

Over een goede twee weken zien we hem wel nog aan de start van het BK veldlopen in Wachtebeke. “‘Mijn club DCLA en ik koesteren de ambitie om opnieuw het clubklassement te winnen, waardoor we wederom aan de Europabeker zouden kunnen deelnemen. “