Vandaag werd in het Portugese Albufeira gestreden voor de Europese veldloopbeker voor clubs. Bij zowel de junioren als senioren vrouwen en mannen was telkens een Belgische team vertegenwoordigd.

Kjell De Hondt- Foto: Jasper Jacobs
Kjell De Hondt- Foto: Jasper Jacobs

Elk jaar wordt uitgemaakt op het BK veldlopen welk team bij de junioren vrouwen en mannen & bij de senioren vrouwen en mannen naar het EK veldlopen voor clubs mag. Op het laatste BK in Oostende toonde AC Duffel zich de sterkste bij de junioren vrouwen. Zij werden vandaag in Portugal 8ste en laatste. Bij de junioren mannen vertegenwoordigden OEH ons land. Omdat maar 3 van de 4 atleten de finish haalden, werd het team niet in de einduitslag van teams opgenomen. Bij de senioren vrouwen dan eindigde RCG als 10de van de 13 deelnemende clubs. De senioren mannen van DCLA (met onder meer Jesse Stroobants en Kjell De Hondt) deden het tenslotte het best van alle Belgische teams met een 7de eindnotering. De volledige uitslagen (individueel en per team) vindt u hier.