Renée Eykens maakte gisteren een sterke indruk op de Flanders Cup-meeting in Leuven. De 800m-specialiste week in haar laatste wedstrijd voor de Olympische Spelen naar de 1500m uit, en dat bleek geen slechte keuze. Eykens kwam in een persoonlijk record van 4’10″12 winnend over de streep.

“Vooraf had ik gehoopt op een tijd in de buurt van de 4’16”, reageert Eykens op de site van haar werkgever Atletiek Vlaanderen. “Deze tijd is super, zeker omdat ik volop voor de 800m aan het trainen ben. Met deze chrono heb ik mijn wedstrijdseizoen in België sterk afgesloten en kan ik na de mindere 400m vorige week in Ninove nu met veel vertrouwen naar Rio afreizen.”

Voor Louise Carton bleef het in diezelfde 1500m bij 4’12″70, bijna twee seconden boven haar record, en een vijfde plek. “Ik vond de eerste 800m iets te traag. Maar op basis van mijn trainingen moest ik onder de 4.10 kunnen lopen”, maakt Louiseduidelijk. “Daar staat tegenover dat ik een zware trainingsperiode achter de rug heb en niet voor deze wedstrijd afgebouwd had. Ik heb natuurlijk ook niet specifiek voor de 1500m getraind. Ik slaap al een tijdje slecht en heb op training geen goed gevoel. Daardoor zit ik nu wel met twijfels.”