Bij de mannen was het de Keniaan Eliud Kipchoge die in Chicago de overwinning binnenhaalde in 2:04:11. Een landgenote van hem, Rita Jeptoo, behaalde de winst bij de vrouwen in 2:24:35.

Na het uitstappen van de hazen bij de mannen was een kopgroep van vier atleten ontstaan. Die bestond uit Kenianen Kipchoge, Kitwara en Chumba en verder Kenenisa Bekele. Het was de meervoudig wereldrecordhouder op de piste die na 36 kilometer als eerste moest lossen. De laatste kilometers gingen nog erg hard en daarin toonde Kipchoge dat hij een olympische zilveren medaillewinnaar op de 5000 meter is. Van de vier marathons waaraan hij al deelnam was dit overigens al de derde die hij winnend afsloot. Kitwara werd tweede op 17 seconden, Chumba derde. Bekele haalde nog 2:05:51.

Bij de dames was het dus Rita Jeptoo die voor het tweede jaar op rij zegevierde. De Keniaanse won ook de twee vorige edities van de marathon in Boston en strijkt daardoor 500.000 dollar op. De Ethiopische Mare Dibaba werd tweede op liefst 62 seconden. Florence Kiplagat (Kenia) werd derde.