Gisterenavond werd de gloednieuwe atletiekpiste van AC Deinze ingehuldigd. Boegbeeld van de Oost-Vlaamse club is natuurlijk Thomas Van Der Plaetsen. Hij is momenteel aan het herstellen van zijn operatie, maar tekende desalniettemin present en mocht het lintje doorknippen.

Het was de burgemeester van Deinze, Jan Vermeulen, die normaliter het lint van de nieuwe piste ging doorknippen. Op een gegeven moment arriveerde evenwel Thomas Van Der Plaetsen, die met een luid en volgens de journalist van Het Nieuwsblad ‘zelden gehoord’ applaus onthaald werd. De 23-jarige tienkamper, die vorige week nog geopereerd werd aan teelbalkanker, kreeg op zijn beurt de schaar overhandigd en mocht het lintje doorknippen. “Ik voelde me goed en ben van thuis, waar ik herstel, naar hier gekomen”, vertelde Thomas aan het Nieuwsblad. “De hinder valt mee. Het is wel afwachten of ik later bepaalde therapieën moet volgen. Voor het overige is alles goed verlopen en recupereer ik goed.” Met een reuzenspandoek werd Thomas door zijn jonge clubmakkers een hart onder de riem gestoken: “Hop, hop, Thomas komt erbovenop!”

Het volledige artikel en een foto vindt u op Het Nieuwsblad.