Zhang Wenxiu is betrapt op het gebruik van verboden middelen. De Chinese hamerslingeraarster  liep vorig weekend op de Aziatische Spelen tegen de dopinglamp. Niet onbelangrijk: daar ging ze voor de tweede maal op rij aan de haal met de gouden plak en dus de Aziatische titel.

De 28-jarige Wenxiu is absoluut geen kleine vis. Niet alleen heeft ze al twee Aziatische titels op haar naam staan, op het WK vorig jaar in Moskou eindigde ze op brons net als in 2007 en 2011, op de OS in Londen werd het een 4de plek, op de OS in het eigen Beijing werd het zelfs een bronzen medaille. Zhang Wenxiu werd betrapt op het anabool zeranol. Zhangs landgenote die tweede eindigde, Wang Zheng, zal nu het goud krijgen. Zhang Wenxiu is al de tweede goudenmedaillewinnares op de Aziatische Spelen die positief testte.  Eerder raakte bekend dat Tai Cheau Xuen, de kampioene in de vechtsport Wushu, tegen de dopinglamp liep.