Rond halfdrie deze middag nodigde Thomas Van Der Plaetsen de pers uit. Daar wilde hij zijn verhaal uit de doeken doen.

Op twee september vond er bij Thomas Van Der Plaetsen een controle buiten competitie plaats. Uit deze controle bleek dat hij positief testte op het hormoon ‘HCG’. Dit kreeg Thomas te horen via een brief van het antidoping labo, zonder verdere toelichting betreffende het hormoon.

Omdat zijn verhaal gisteren al uitgebreid in de pers kwam, voelde Thomas zich genoodzaakt zijn medisch dossier op tafel te gooien. Na enkele onderzoeken werd immers vastgesteld dat Thomas een tumor heeft in zijn teelbal, wat de positieve controle verklaart. Morgen gaat hij onder het mes.

Thomas wil dan ook benadrukken dat er van doping helemaal geen sprake is en hij betreurt het feit dat zijn naam vanaf nu steeds in verband zal worden gebracht met doping.

Meteen maakt hij van de gelegenheid gebruik om de manier van communiceren rond de hele dopingproblematiek te hekelen. Een atleet moet immers de kans krijgen zijn onschuld te bewijzen vooraleer hij als dopingzondaar afgeschilderd wordt.

Thomas en zijn entourage vragen om hem even de tijd te geven om alles te verwerken.

Vanuit ATNI wensen we Thomas en zijn entourage veel sterkte toe!

Thomas Van der Plaetsen tijdens de persconferentie. Foto: Jasper Jacobs
Thomas Van der Plaetsen tijdens de persconferentie. Foto: Jasper Jacobs