Op zaterdag 27 september ging op de terreinen van RC Gentbrugge de 4e editie van het voetbaltornooi voor atletiekclubs door. Dit was een organisatie van Sportaround. Er waren 38 deelnemende ploegen van over heel België, waaronder 27 mannenploegen en 11 vrouwenploegen.

Om 10u weerklonk het eerste fluitsignaal, het begin van de eerste van 88 wedstrijden. Na de poulefase gingen bij de mannen de eerste 2 ploegen door naar de 1/8e finale. Vanaf hier werd gespeeld met rechtstreekse uitschakeling. Ook de andere ploegen speelden nog plaatsingsmatchen.

In de 1/8 finale werd de grote favoriet en winnende ploeg van de vorige editie uitgeschakeld. Geen Borlee of Broothaerts meer, een andere Dylan (Owusu) had hen afgetroefd met zijn Team Double U team. Met hen gingen nog 2 andere KRC Gent ploegen naar de kwartfinale.

Uiteindelijk ging de finale tussen de ‘Danny’s van Aartselaar’, de mannen van AVKA en het ‘Flanders project team’, een nieuw opgerichte loopgroep onder leiding van Jente Samson.

Het werd een heel spannende finale waarin het technische vernuft van FPT het uiteindelijk met 3-2 haalde van de mannen van AVKA. Een mooie, nieuwe naam op de erelijst.

Bij de vrouwen ging de eerste ploeg van elke poule door naar de winnaarspoule. Daarin vochten ze uit welke ploeg de beste vrouwenvoetballers onder de atleten herbergde.

In de winnaarspoule zaten de winnaars van vorig jaar, ‘de Deinse voetbalvrouwen’, de vrouwen van AVLO die gevaarlijk waren omdat ze ook wel haar durfden uittrekken, en de vrouwen van TEAM 2B, de kern van KRC Gent in Wichelen.

De 2 damesploegen waren aan elkaar gewaagd. Bij elke ploeg zaten enkele sterke voetbalsters. Het waren uiteindelijk de vrouwen van Deinze die na een overwinning en een gelijkspel de overwinning behaalden. Voor het 2e jaar op rij mochten zij de beker mee naar huis nemen.

De nevencompetities, namelijk het jongleren en het ‘latje trap’, werden respectievelijk gewonnen door Jente Samsom met 970 contacten (en hij moest toen stoppen omdat hij een match moest spelen) en Ruben Van Praet van AVLO die 3 van de 5 pogingen tegen de lat trapte.

Sportaround wenst alle deelnemers te bedanken voor de sportiviteit en de leuke sfeer en hoopt hen volgend jaar terug te zien op zaterdag 26 september!

Ook nog een dikke dank U wel aan alle medewerkers die schitterend werk leverden!

Foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina van Sportaround.

Je kan de volgende activiteiten van Sportaround volgen via de facebook community, op Twitter @SportaroundBel of via de website sportaround.be!