Vandaag ging in optimale omstandigheden de marathon van Berlijn door. Vorig jaar vestigde Wilson Kipsang aldaar een nieuw wereldrecord  met 2’03″23. Het opzet van de organisatoren was om dat mondiaal record dit jaar weerom scherper te stellen. En of het record er aan ging. Zowel Dennis Kimetto (2:02:57) als Emmanuel Mutai (2:03:13) deden sneller dan de voormalige recordtijd! Zo’n 10 minuten later kwam onze landgenoot Abdelhadi El Hachimi (2:12:45) als twaalde binnen.

Kimetto maakte in de tweede helft van de marathon het verschil. Met 1:01:45 halfweg leek het wereldrecord al op losse schroeven te staan. Nadien ging het echter nog een stuk sneller. De tweede helft van de wedstrijd werd immers afgelegd in een ontzettend snelle 1:01:12. Het stond dan ook nagenoeg vast dat het wereldrecord er aan ging gaan, de vraag was alleen: met hoeveel seconden? De 30-jarige Keniaan Dennis Kimetto deed uiteindelijk 26 seconden beter dan zijn landgenoot Wilson Kipsang vorig jaar. Nog een Keniaan, Emmanuel Mutai, mag zich met 2:03:13 de tweede snelste marathonloper ooit noemen.

Abdelhadi El Hachimi - Foto: Tomas Sisk
Abdelhadi El Hachimi – Foto: Tomas Sisk

Ook Abdelhadi El Hachimi kwam aan de start van de marathon in Berlijn. El Hachimi liep geruime tijd op het schema om onder de 2:10:00, de limiet voor het WK van volgend jaar, te eindigen, maar in de tweede helft van zijn marathon bleek het verval te groot. Na een lang en zwaar seizoen, waar El Hachimi heel veel wedstrijden afhaspelde, kwam hij als twaalfde binnen in 2:12:45. Zijn persoonlijke besttijd blijft zo nog even staan op 2:11:30, zo’n drie jaar geleden neergezet te Amsterdam.

De volledige resultaten van de marathon van Berlijn vindt u hier.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.