Wilson Kipsang zal op 2 november deelnemen aan de marathon van New York. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

Wilson Kipsang, wereldrecordhouder op de marathon, vreest het duel met zijn landgenoot Geoffrey Mutai, dubbel winnaar in New York en houder van het wedstrijdrecord (2u05’06), niet. Ook de Ethiopiër Gebre Gebremariam schreef al een editie van de New York marathon op zijn naam en is er opnieuw bij. Verder tekenden eerder al de Olympisch kampioen Stephen KiprotichStanley Biwott en Micah Kogo present.

Ongeveer een jaar geleden liep Kipsang nog naar de snelste tijd ooit op de marathon. In Berlijn werd hij wereldrecordhouder met 2u03’23. Voor de 32-jarige Kipsang wordt het zijn eerste marathon op Amerikaanse bodem. Kipsang liep al vijf maal onder de 2u05, een record. Eerder dit jaar deed hij dat nog in Londen. Hij ging er toen lopen met winst in 2u04’29.

Bij de vrouwen werd dubbel wereldkampioene Edna Kiplagat, winnares in 2010, en Mary Keitany toegevoegd aan de startlijsten. Zij nemen het onder meer op tegen hun Keniaanse landgenote Priscah Jeptoo en de Ethiopische Firehiwot Dado.