Hanne Maudens is vanaf zaterdag terug op Belgisch grondgebied. De 17-jarige Wetterse bracht een aantal weken in China door, meer bepaald in Nanjing, voor de Jeugd Olympische Zomerspelen. In het verspringen eindigde ze daar als vierde met 6m04 en daar was ze  toch niet zo tevreden mee.

“Ik was uiteindelijk wel ontgoocheld”, zo kijkt Hanne terug. Na haar eerste ongeldige sprong durfde ze geen risico’s meer te nemen waardoor ze telkens niet goed genoeg uitkwam op de balk. “Het was een enorme ervaring. Niet alleen de wedstrijd, maar ook alles wat er rondhing.”  Maudens, die nu nog twee wedstrijden gaat afwerken, richt het vizier toch al wat op de winter en de zomer nadien. Vanaf nu wil ze alles op de meerkamp zetten omdat ze voelt dat ze daar mee kan uithalen en meer kan bereiken, zeker en vast internationaal gezien. Het EK junioren van volgende zomer speelt al wat in haar hoofd aangezien ze zich daar graag wil voor kwalificeren. Bekijk hierboven een gesprek met de atlete van Vlierzele Sportief.