Vandaag werd het EK atletiek voor Paralympiërs afgetrapt in het Engelse Swansea. Helaas zonder Marieke Vervoort, maar wel met 5 andere Belgen, zowaar allemaal mannen. Zo ook Peter Genyn. Hij sprintte op de openingsdag naar zilver in de 400m rolstoelsprint (T51).

De 37-jarige Genyn liet de klok stoppen na 1’36″07. De man uit Kalmhout, die bijna 20 jaar rolstoelrugby speelde, switchte na de Paralympische Spelen in Londen van sport. Hij maakte met succes de overstap naar atletiek. Voor het goud kwam hij slechts één tiende tekort. Dat was voor de Fin Toni Piispanen. Genyn komt morgen ook nog in actie in de 100m. Daar heeft hij de beste wereldjaarprestatie achter zijn naam staan, dus ook daar is hij medaille- en zelfs titelkandidaat. Ook Kevin De Loght trok vandaag zijn wedstrijdshirt aan. De Loght, die als OLSE-atleet doorheen het jaar ook vaak meestrijdt met atleten zonder een handicap, eindigde eerder op de dag vijfde op de 100m (T35 CP). Met 15″06 liep hij een seizoensbeste.

De volledige uitslagen van dag 1 kunt u hier bekijken.