Abdelhaid El Hachimi komt vandaag als eerste Belg in actie op de marathon. Er worden 4 ronden gelopen door de straten van Zürich op een zeer heuvelend parcours. Volg hier Abelhadi El Hachimi zijn wedstrijd met live-updates.

11u20: El Hachimi kreeg het zeer lastig op het einde en werd nog door enkele lopers gepasseerd. Hij eindigt als veertiende met 2:16:35. Zoals eerder aangegeven had hij zich misschien wat meer gedeisd moeten houden in het begin,aangezien hij de klim nooit echt goed verteerde. Hij heeft wel lef getoond in het begin en dat betaal je cash op het einde.

11u15: Onder een enorme belangstelling kan Meucci zegevieren. Met 2:11:08 verbetert hij ook zijn persoonlijk record. Het zilver gaat naar de Pool Shegumo in 2;12:00. De Rus Deunkov mag na een sterke inhaalrace met het brons naar huis in 2:12:15. De Zwitserse titelverdedigerViktor Röthlin loopt in zijn laatste marathon naar een mooie vijfde plaats.

11u10: El Hachimi is de man met de hamer duidelijk tegengekomen. Na 40km loopt hij in elfde positie op 4 minuten van Meucci.

10u55: Daniele Meucci loopt na 35km aan de leiding de Italiaan lijkt op weg naar de overwinning.  El Hachimi is een plaatsje opgeschoven en loopt nu in achtste positie. Hij volgt op iets meer dan 1 minuut van  leider Meucci.

10u40: El Hachimi lijkt nu definitief af te haken en volgt op een tiental seconden van het steeds kleiner wordende groepje. Na 30 kilometer heeft hij 1:33:36, daarmee loopt hij in negende positie. De man met de hamer wacht nu voor alle lopers na de de 30km, hopelijk een kleine hamer voor El Hachimi.

10u20: Na 25 kilometer heeft Chabowski meer dan één minuut voorsrpong. El Hachimi kreeg het even moeilijk achteraan in het groepje op het hellende stuk naar de rivier, maar hij loopt nu weer aan de leiding van het groepje. Hopelijk kan hij zich opnieuw in het groepje nestelen en niet te veel jojoën van de voorste gelederen naar de achterste gelederen van het groepje.

10u05: 

9u50: Doorkomst van Chabowksi, die nu meer afstand neemt van de groep, na 15km is 46:13. Abdelhadi El HAchimi passeert als vierde aan dit punt op ongeveer een halve minuut van de jonge Pool. Er lopen ook twee Italianen mee die de Belgen behoorlijk zullen kennen. Andrea Lalli, die in Budapes Europees kampioen veldlopen werd in 2012. Daniele Meucci liep woensdag de 10000m en werd zesde, één plaats na Bashir Abdi.

9u40: Abdelhadi El Hachimi houdt zich goed voorin en probeerde zelf al eens te demarreren uit de kopgroep van om en beide dertig lopers. De Pool Chabowski heeft een gaatje geslaan op die kopgroep van 10 seconden. De doorkomsttijd aan de 10km is 31:11. El Hachimi loopt aan de leiding van de kopgroep die de Pool zachtjes aan het oprollen zijn.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.