Jacques Borlée heeft deze voormiddag de volgorde van de aflossingsploeg bekendgemaakt voor de finale deze namiddag. De opstelling ziet er bijna helemaal anders uit dan in de reeksen van gisteren.

Julien Watrin mag net als gisteren in de startblokken kruipen, hij kreeg baan twee toebedeeld. Na iets maar dan een baanronde geeft hij het stokje dan niet door aan Antoine Gillet, zoals gisteren het geval was, wel aan Kevin Borlée, die gisteren met 44″24 de snelste split van alle deelnemers neerzette. Nadien is het de beurt aan Michael Bultheel om het dan door Antoine Gillet te laten afmaken. Een medaille was vooraf het doel, maar zonder Jonathan Borlée lijkt het heel lastig te worden. Met 3’03″83 plaatste het kwartet zich met de 7de tijd voor de finale, Duitsland klokte de derde tijd met 3’02″41. Voor brons lijkt het dus heel erg dicht bij elkaar te liggen, goud en zilver lijken weggelegd voor Groot-Brittannië en Rusland. De uitslag van de 4x400m reeksen vindt u trouwens hier.  De volledige baanindeling voor de finale vindt u hier.