Tim Rummens houdt het voor dit seizoen wellicht voor bekeken. Na een verre van vlekkeloze voorbereiding wist de 26-jarige Leuvenaar toch maar mooi zijn EK-ticket in de wacht te slepen. Daar eindigde het voor hem al in de reeksen, maar zoals hij zelf zegt, hij mag – met de voorbereiding indachtig – absoluut niet klagen.

Tim Rummens met coach Rudi Diels - Foto: Jasper Jacobs
Tim Rummens met coach Rudi Diels – Foto: Jasper Jacobs

Rummens snelde reeds op de IFAM richting de EK-limiet. Met 49″90 bleef hij eveneens voor het eerst onder de magische 50 seconden-grens, genoeg rede tot feest dus. Met een halve finaleplaats als ambitie trok Rummens een dikke twee maanden later richting de grootste stad van Zwitserland. De halve finale bereiken lukte helaas niet, toch kijkt de gewezen hoogspringer met een positief gevoel terug op het voorbije seizoen. “Het was ongetwijfeld geen slecht jaar. Er zat waarschijnlijk veel meer in dan er is uitgekomen, maar gezien mijn gebrekkige, zelfs onbestaande voorbereiding tijdens de winter, mag ik niet klagen.” De duik onder de 50 seconden is er ook gekomen, iets wat de pupil van Rudi Diels wel had zien aankomen. “Na vorig jaar wist ik dat me dit met of zonder voorbereiding wel zou moeten lukken.” Erg buitengewone voorspellingen zal je Tim niet vlug horen maken, toch denkt hij dat een lage 49’er en bijgevolg een WK-ticket (limiet WK Moskou 2013: 49″43) er wel inzit in 2015. “Als ik goed blijf doortrainen en gespaard blijf van langdurige blessures, dan geloof ik dat dit wel tot mijn mogelijkheden behoort.”