Hanne Claes zal dit seizoen niet meer in actie komen.  Na het Europees kampioenschap in Zürich ondervond ze opnieuw last aan haar achillespees en daardoor moet ze noodgedwongen een punt achter haar zomerseizoen zetten.

Normaal gesproken ging de DCLA-atlete morgen haar spikes aantrekken voor de 400m horden in het voorprogramma van de Diamond League-meeting in Zürich. Doordat ze na het EK andermaal reactie aan de pees heeft ondervonden, heeft ze een volle week niet kunnen trainen. “Erg jammer, maar in die omstandigheden heeft het geen zin om donderdag in Zürich te gaan lopen”, vertelt ze op de Atletiek Vlaanderen-site. “Ik heb dan ook beslist om een punt achter mijn zomerseizoen te zetten.” Nenah De Coninck vervangt Claes in het voorprogramma van de 400m horden. Patrick Himschoot is vandaag met nog een pupil richting Zwitserland vertrokken, Sarah Missinne. Zij zal de hoge horden in het voorprogramma voor haar rekening nemen.

Hanne Claes zal nu rusten tot ongeveer half september.“Ik overleg eerst nog met dokter Bellemans en kinesist Maarten Thysen hoe ik het best revalideer. Daarna begin ik opnieuw te trainen.”