Mathias Broothaerts bindt komende vrijdag voor de laatste maal dit seizoen zijn wedstrijdspikes aan. De man uit Lier wil zich absoluut nog eens tonen en krijgt hiervoor een uitgelezen kans: de afsluitende Diamond League-manche in Brussel, beter bekend als de Memorial Van Damme.

Voor Mathias Broothaerts, die op het BK voor de eerste maal verder dan 8 meter vloog, eindigde het afgelopen EK in Zürich in de kwalificaties. “Ik was toch een beetje teleurgesteld”, zo kijkt Mathias terug. “Ik had op voorhand gezegd dat alles wat er bijkwam bijkomstig was, maar eenmaal je in competitie bent komt die winnaarsmentaliteit naar boven en wil je meer.” De finale was uiteindelijk nog te hoog gegrepen, Mathias heeft er naar eigen zeggen heel wat lessen uit getrokken. Op de Memorial Van Damme wil hij graag zijn seizoen in schoonheid afsluiten. “Ik heb enorm veel zin om na het BK opnieuw op de Heizel te spreken, zeker en vast omdat er nu een pak meer volk zal zijn dan toen. Om daar dan een afstand op te plakken, dat is moeilijk. Een mooie reeks neerzetten is het doel. Of dat die 8 meter-grens opnieuw zal overschreden worden, dat is een andere vraag.”