Tarik Moukrime liep, nadat hij eerder al de EK-limiet op de 1500m klokte, gisteren te Luik het minimum op de 800m. Met 1’46″97 voldeed hij aan de B-limiet die op 1’47″25 staat.

“Ik ben naar hier gekomen voor het minimum”, steekt Moukrime van wal. “Ik doe een pak beter dan de limiet, dus ik ben zeer tevreden. Ik had een duik onder de 1’47” nochtans niet verwacht, dus ik ben ook wel wat verbaasd dat het al zo snel ging.” Nu Tarik zowel een ticket voor de 800m als 1500m binnen heeft, komt natuurlijk ook de vraag op welke afstand hij in actie komt op het Europees kampioenschap. “Ik heb vooral getraind op de 1500m, op stage in Font-Romeu kwam daar ook de 800m bij, maar omdat dit seizoen de focus op de 1500m lag, zal het waarschijnlijk deze afstand worden.” Op het EK dat over een kleine maand wordt gehouden is Tarik zijn objectief een halve finaleplaats.