Anne Zagré heeft de competitie opnieuw hervat na een blessure aan haar hamstrings. In het Franse Montreuil zette ze gisteren een nieuwe seizoensbeste neer op de 100m horden. Ook Arnaud Art en Tarik Moukrime tekenden er present.

Anne Zagré kende voorlopig geen spetterende zomer. Nadat de knieperikelen achter de rug waren moest ze weer even aan de kant staan wegens een blessure aan de hamstrings. Tussen de twee kwetsuren in kon ze wel een 100m horden afwerken in 13″22.

Foto: Jeroen De Meyer

In Montreuil deed Anne Zagré het meteen beter. Ze werd er vijfde in 13″19. De overwinning ging naar de Poolse Karolina Koleczek in 12″97. Voor het Europees kampioenschap heeft de Belgische recordhoudster een chrono van 13″12 nodig. Indien alles positief blijft evolueren zou die tijd in principe geen probleem mogen vormen. Zeker als je weet welke wedstrijden nog op het programma staan. De GP Brussels, het BK atletiek en ook nog de Nacht van de Atletiek moeten het pad effenen richting Berlijn.

Ook Tarik Moukrime en Arnaud Art namen deel aan de Meeting de Montreuil. Tarik Moukrime kwam op de 1500m uit. Hij werd zesde in 3’39″30 en is dus nog op zoek naar een betere vorm. Arnaud Art tankte eveneens geen vertrouwen. In het polsstokspringen geraakte de Luikenaar niet over zijn openingshoogte van 5m36. De overwinning ging niet naar de Fransman Renaud Lavillenie. Het thuispubliek zag zijn concurrent voor het EK, de Zweed Armand Duplantis, winnen met een sprong over 5m91.

De uitslagen kan u hier bekijken.

2 REACTIES

  1. Waarom “kleine Doornik”, Doornik is zeker niet kleiner dan Gentbn -Ramecrrugge , Gauraioix, deelgemeente van Doornik is inderdaad klein, maar dan moet dit vermeld worden.

Reacties zijn gesloten.