Jan Van Den Broeck nam gisterenavond deel aan de 800m op de internationale meeting in Luik. De atleet van Topsport Defensie kampte nog wat met stagebenen en stapte uit na 400m. De race werd gewonnen door de Amerikaan Ryan Martin in 1’45″72.

“De opwarming ging goed, maar eenmaal de wedstrijd begon vlotte het niet meer”, vertelt Jan Van Den Broeck. “Op stage ging het prima en ondanks het wat mindere weer heb ik al mijn trainingen goed kunnen afwerken. Ik voel dat ik in topvorm verkeer, nu moet het er alleen nog uitkomen.” De 25-jarige Baasrodenaar wou liever de race beëindigen na 400m, dan over de finish te komen in een teleurstellende tijd. “Dit zou mijn vertrouwen richting de volgende wedstrijden niet ten goede doen. Nu volgt er Heusden, dan staat het BK op mijn programma en indien ik dan het minimum (1’46″75, red.) nog niet binnen heb, probeer ik het een laatste keer in Ninove.”