Eline Berings heeft zonet naar een knaltijd gesprint op de 100m horden. Op de Internationale meeting in Luik stoomde Berings naar 12″72 en benadert zo het BR op één honderdste. Het betekent meteen ook een fikse verbetering van haar besttijd die voor vandaag 12″87 bedroeg. Ze doet er zo maar even 15 honderdsten af en lijkt helemaal klaar voor Berlijn!

Voor Eline Berings betekende de Meeting in Luik een voorlaatste test richting het EK in Berlijn. Berings, die al vaker liet vallen dat ze de vorm heeft om op het EK iets moois te laten zien, zette deze woorden vandaag extra in de verf door naar haar beste tijd ooit te snellen. Ze kwam als een kanon uit de startblokken en domineerde 100m lang. De concurrentie had helemaal geen antwoord op het hoge tempo dat Berings oplegde. Dit jaar deden slechts vier Europese vrouwen beter en dat ondanks het hoge niveau op dit nummer.

Anne Zagré deed ook een poging om haar EK-ticket veilig te stellen, maar bleef met 13″21 weer iets verder verwijderd van de limiet in vergelijking met het Belgisch kampioenschap. Sarah Missinne schoot met 13″27 eveneens tekort.